22 november 2020

COPIED ONDERZOEK, DEEL III: DE PROJECTWEBSITE

1 oktober j.l. ging het COPIED onderzoek van start. De COPIED studie is een wetenschappelijk onderzoek naar obstakels in het denken bij de ziekte van Parkinson en de omwegen die mensen zelf hebben gevonden om daar mee om te gaan. Het onderzoek kreeg subsidie van de Parkinson Vereniging en loopt tot 1 april 2022. Sinds de bijna twee maanden dat het onderzoek nu loopt, is er veel gebeurd. Momenteel is de voorbereidende fase vrijwel afgerond en zijn we begonnen te werven voor de focusgroep bijeenkomsten.

Speciaal voor dit onderzoek hebben we een projectwebsite opgetuigd: https://www.copiedstudie.nl. Op deze website houden we jullie – geheel volgens de principes van open science – zo open mogelijk op de hoogte van de onderzoeksvoortgang. Want wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij het opzetten en uitvoeren van een sociaal wetenschappelijk onderzoek? En bij COPIED in het bijzonder?

Ik leer me nu al rot en ben benieuwd wat ik allemaal tegen ga komen. Hoe zal het bijvoorbeeld zijn om cognitieve obstakels te onderzoeken terwijl ik deze ook zelf ervaar?

 

Screenshot van de COPIED studie website

Ook op Sparks zal ik jullie geregeld op de hoogte houden, maar dan vooral van een aantal mijlpalen. Wil je het hele proces volgen?  Bezoek dan de projectwebsite en/of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Dan ontvang je ongeveer een keer per kwartaal een update in je mailbox.

Graag tot hier en/of daar!

Sparks

Overzicht van de COPIED studie op dit blog

Meer weten?

Het onderzoek is op hoofdlijnen te volgen op https://verbeeldingskr8.nl/sparkinson onder het trefwoord ‘COPIED onderzoek’.
Wil je geen update missen? Ga dan naar de speciale projectpagina: https://www.copiedstudie.nl. Voor vragen of input kun je contact opnemen met Marina via sparks@verbeeldingskr8.nl.

Showing 2 comments
 • Edwin Barentsen
  Beantwoorden

  Marina, wat een prachtige website heb je ervan gemaakt. De invulling van PRPP-model met cases (die zich omdraaien als je met de cursor er boven zweeft) is super handig. Top gedaan weer!

  • marina@verbeeldingskr8.nl
   Beantwoorden

   Thanks, Edwin!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.