parkinsonpenpenseel_gerdaneefjes

13 juli 2020

De belevenissen van Gerda Neefjes

Afbeelding uit Parkinson in pen en penseel

In deze korte blog wil ik de boeken van Gerda Neefjes in het zonnetje zetten.

Gerda kreeg op haar 52e de diagnose Ziekte van Parkinson. Nu, vijf jaar later, heeft zij al twee boeken gepubliceerd waarin zij zich al schetsend, schertsend en schrijvend een weg baant door een leven met parkinson.

Ik ontmoette Gerda op 4 april 2019 op twitter. Ik las daar over haar eerste boek “Parkinson in pen en penseel“. Sindsdien hebben we veel uitgewisseld en is zij een van mijn steun en toeverlaten in het dossier “Parkinson en pesticiden”. We mochten haar persoonlijke verhaal gebruiken in het filmpje dat we maakten voor de Gezondheidsraad. Het filmpje dat heeft bijgedragen aan de conclusies waarmee de Gezondheidsraad afgelopen 29 juni 2020 in haar rapport naar buiten kwam.

Gerda’s tweede boek “Vijf jaar wittebroodsweken” is weer zo’n feest. Haar observaties verpakt in een heerlijke dosis droge humor vormen een prachtig en waardevol ‘egodocument’ van iemand die het weten kan.

Ik sluit me van harte aan bij het oordeel van Mariette van Duin en verheug me op alle boeken die Gerda nog betekenen zal.

Sparks

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.